Pages - Menu

1 Aralık 2015 Salı

Şükretmek Ya Da Şükretmemek, İşte Bütün Mesele Bu

Kişisel gelişimin biraz kafa karıştırıcı bir mevzu olduğunun farkındayım. Adı üstünde kişisel, yani son derece sübjektif olması gereken bir konuyken, her kafadan bir ses çıkıyor ve herkes kendi yöntemini tek doğru olarak satmaya çalışıyor. Buna inanın, çünkü bugüne kadar konuyla ilgili yüzlerce kitap/video/film/kayıt gibi bilimum materyali elden geçirmiş biri söylüyor bu cümleleri. Kimisi diyor ki “Otur düşün, planlar yap, çok çalış”; ötekisi kalkıyor diyor ki “Hiçbir şey yapmana gerek yok, sadece hayal kur o sana gelir”. Kimisi diyor “Yoga neymiş ki, bildiğin deli saçması”; öbürküsü de diyor ki “Aaaaa yogasız hayatta olmaz, gel otur şu matın üstüne, topuğunu ensene bir koy da bak nasıl rahatlıyorsun”. Biri kalkıyor bir tarafından uydurduğu cümleleri olumlama diye veriyor, öteki geliyor “Bırak olumlamayı falan, gel şu şu ritüelleri yap bak nefesin açılacak, aşk hayatın canlanacak, gel kız korkma…”


Hayatımın son 3 yılını bu bitmek bilmez kakofoninin içinde geçirdim, varın siz düşünün durumu. Herkes farklı yöntemler uygulamaya çalışıyor, orası kesin. Bütün bu karmaşanın içinde bile herkesin hemfikir olduğu tek bir yöntem var: Şükretmek.

Hep söylüyoruz ya, işin sırrı her zaman enerjimizi olabildiği kadar yüksek tutmakta, çünkü hayatımıza çektiğimiz her şey enerjimizin sonucu olarak orada. Enerji frekansımız ne kadar yüksek perdeden yayın yaparsa, o kadar yüksek enerjilere ait olaylar ve insanlar bize doğru çekilmeye başlar. Enerjiyi yükseltmenin en etkili yollarından biri de şükretmek.

Şükretmek adı üstünde elimizdekilere, halihazırda sahip olduklarımıza odaklanıp onlar için teşekkürlerimizi sunmaktan ibaret. Kulağa çok basit ve gereksiz geldiğinin farkındayım, ama emin olun çok etkili. Her şeyden önce en güzel tarafı şu, şükretmeye bir kere başladıktan sonra insan aslında ne kadar çok şeye sahip olduğunu anlıyor. O ana kadar fark etmediği, üzerinde bile durmadığı o kadar çok şeyi bir anda görüyor ki, afallayıp kalıyor. Ben günlerime her sabah sahip olduklarıma şükrederek başlarım; bunu ilk yapmaya başladığımda çok şaşırdığımı, “Meğer ben ne çok şeye sahipmişim, meğer benim aslında ne güzel bir hayatım varmış” diye düşündüğümü hatırlıyorum.

Söz konusu kişisel gelişim olduğunda kullandığımız bir yöntemin, uyguladığımız bir egzersizin vs.. işe yarayıp yaramadığını anlamanın en güzel yolu sonrasında hissettiklerimize bakmaktır. Eğer yaptığımız çalışma bizi, başlamadan önce olduğundan daha iyi hissettiriyorsa, emin olun doğru yoldayız. Ve şahsen ben bugüne kadar haline şükretmeye başladıktan sonra kendini kötü hisseden kimseyi görmedim J


fotoğraf: http://www.virtuesforlife.com/30-gratitude-quotes-health-happiness-healing/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder